Kom spelen! 

Klik hier om je aan te melden

Jeugdleden van 15 tot 21 jaar worden de Explorers genoemd en zijn herkenbaar aan hun bordeauxrode uniform.
Bij de oprichting van deze speltak in 2009 is er gekozen voor de groepsnaam ‘ClimaX’ en deze naam wordt ook nog nu steeds gedragen.

Bijzonder aan de Explorers is dat zij geen leiding meer hebben, maar begeleiding. Ze maken zelf een programma en worden hierbij, indien nodig, ondersteund door de begeleiding. Waar bij de jongere groepen de leiding bepaalt wat er op de planning staat, doen de Explorers dat zelf. Zij kiezen wat ze leuk vinden om te doen, en werken dat uit tot een volwaardig programma voor hun mede-Explorers. Samenwerken en van elkaar leren staat hierbij centraal.

explorers groepsfoto

De activiteiten tijdens de opkomsten variëren van gelukskoekjes bakken tot kanovaren, en van koken op houtvuur tot een heuse Winterexpeditie bij -6 graden. Daarnaast worden er activiteiten met andere Scoutinggroepen uit de omgeving georganiseerd en wordt er deelgenomen aan landelijke evenementen. De Explorers streven elk jaar naar een zomerkamp in het buitenland. Er worden daarom gedurende het jaar ook diverse sponsoracties uitgevoerd.

Explorergroep ‘ClimaX’ houden opkomst op zaterdag van 16:00 uur tot 18:00 uur of van 19:30 uur tot 21:30 uur. Momenteel zijn er drie jeugdleden en twee begeleiders. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Neem hiervoor contact op met Wouter de Jong via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

explorers segway

Steun ons